background image

Pro-Am 2016 week 2: Vierde en laatste wedstrijddag op Victoria

vrijdag 19 februari 2016 13:19

Onvergetelijke eagle op Victoria

Joes van Uden wint voor tweede keer Time4golf Pro-Am!

Vilamoura – Joes van Uden wint de tweede Time4golf Pro-Am 2016. Met negen slagen voor op nummers twee Ruben Wechgelaer en Richard Perkins, ging hij vandaag de baan in. Echt veel gevaar leek hij niet te lopen. Maar zeer verrassend deed Ruben Wechgelaer een poging van Uden van de troon te stoten. Wechgelaer liep maar liefs zeven slagen in op de leider. ,,Helaas is het niet gelukt,’’ zegt tevreden pro Wechgelaer. ,,Maar ik speelde goed in deze omstandigheden. Ik maakte level par.’’

Het werd dus nog spannend op golfcourse Victoria. Onder moeilijke omstandigheden op de Portugese championship course, een straffe frisse wind, speelde Ruben Wechgelaer level par en kon hij zich de beste pro van de dag noemen. Wechgelaer maakte birdies op hole 2 , 9 en 10 tegen bogey’s op 4, 16 en 18.  Maar ook Coosje en Helena speelde goed en de gezamenlijke team score kwam zo op 81 punten evenveel als het goed spelende team van Tom Muchmore.

Het beste team van de week werd het team van Thijs Boomsma. De Hilversumse pro heeft een abonnement op sterke teams, in de eerste week won hij ook al met zijn vrouwen. Thijs heeft alles aan zijn team gegeven, hij eindigde zelfs met 0 punten op de laatste hole met fikse wind tegen: ,,Zoveel ronden golf heeft zijn tol geeist. Ik ben overgolfd.’’

Winnaar Joes van Uden kon geen birdie op de kaart krijgen en moest maar liefst zeven bogey’s incasseren op hole 1, 4, 7, 10, 12, 15 en hole 18. Amateur Dick Hogendoorn vierde een feestje op hole 7 stroke index 1 waar hij met een par vier punten voor het team scoorde. Beryl Sutherland scoorde het beste voor het team op de tweede negen en Casper op de eerste negen.

‘Knott-eagle’
Ook het team van Wechgelaer deed het uitzonderlijk goed met briljante 46 punten de eerste negen. Charles Knott van het team kan de champagnefles ontkurken want hij maakte een fantastische eagle op hole 1. Met zijn ijzer 5 holede hij vanaf honderdvijftig meter de hole uit. Het team maakt een swingend dansje rond de cup. Charles was “hot” en scoorde ook een mooie birdie op hole 6.

Mark Reynolds was weer van de partij met ouderwets golf, ook met zijn team. Mark maakt een rondje van 74, zijn team 75. Een goede afsluiter dus. Zeker voor Nico Geerlings die mooie vier punters maakte op hole 8 en 9. Ook amateur Anthe van Bers die voor de tweede week alles uit de kast haalt, maakte een schitterende birdie voor vier punten.

Pro Edwin Derksen maakt ook 79 individueel en het team 73. Marjan Bouman ook heel goed gespeeld op de eerste negen met 20 punten. Maar ook birdie machine Derksen van vorig jaar kon geen birdies produceren vandaag.

Celso Cyrus maakte vandaag een ronde van 78, zijn team 77.  De 18e hole was het vechten om drie punten te maken. Par voor Celso plus één punt van Jurgen, die ook op de eerste negen 21 punten maakte, maar op de tweede negen ging het licht uit en nam Tiddo het over.
Pro Tom Muchmore maakt een prachtige par op 18 en een rondje van 75
,,Vier bogey’s and only birdie. I hit enough greens, but could just not hole one putt from more than a meter,’’ aldus Muchmore. Beryl maakte een top score van 35 stableford punten.

Een mooie eerste negen met een birdie op 3  en slechts 3 boven par voor pro Peter Vrakking, maar de tweede negen moest hij ondanks een tweede birdie op 15 nog eens vier extra bogey’s noteren. Monica Jenster maakte de beste bijdrage met een vier punter op 11 en 4 keer een drie punter.

Victoria
Championship course Victoria met brede fairways en bijzonder uitdagende par 3’s, is een feest om te spelen. Water en bunkers die intimideren, lastige snelle greens met moeilijke sloops en onzichtbare breaks. Vandaag kwam het aan op zelfvertrouwen en het juiste course management. Wie niet van water houdt, moet een andere baan spelen. Er verdwijnen zoals elke dag veel ballen in de vele waterhindernissen. Maar, wie gevoel heeft voor een overwinning, gaat de strijd aan met Victoria, de naam zegt het al, een victorie op de baan zou prachtig zijn.

Het was een lastige dag voor alle teams op Victoria. Time4golf wil alle amateurs en pro’s bedanken voor de tomeloze inzet op de Time4golf Pro-Am. Felicitaties voor de winnaars maar ook voor iedereen die heeft meegedaan.

Pro Ams 2017
Wie nog nooit op een Time4golf Pro-Am is geweest, zou dat volgend jaar zeker moeten proberen. Behalve het sportieve golf is het toernooi ontzettend gezellig, aangenaam en vooral vrolijk. Nergens wordt zoveel gelachen als op de Pro-Ams. En niet alleen maar om gekke rare ballen, de mop van de dag, airshots of mannen die niet voorbij de dames tee komen, de Time4golf Pro-Ams worden gemaakt door de spelers, de pro’s, de amateurs en uiteraard de wedstrijdleiding. Gokje wagen? Schrijf je nu alvast in voor volgend jaar. Time4golf Pro-Am 2017, klinkt goed.

Opgeven bij Manuela@time4golf.nl of bert@time4golf.nl

Neary hole 6 PRO : Ruben Wechgelaer
Neary hole 8 dames : Sonja Cornelisse
Neary hole 8 heren : Erik Hansma

Longest Drive Hole 9 PRO : Joes van Uden
Longest Drive Hole 9 dames : Coosje Mouthaan
Longest Drive Hole 9 heren : Maarten Kok