background image

Maureen Meddens wint Costa Dourada Toernooi 2016

vrijdag 27 mei 2016 12:23

‘Keep it together’

Costa Daurada – Maureen Meddens kan zich de trotse winnares noemen van het Time4golf Costa Daurada Toernooi aan de Spaanse kust. Trots en blij nam de constante golfster de prijzen in ontvangst. ,,Ik heb heel steady gespeeld. Samen met mijn vriend Karel bereidde ik me steeds goed voor op de wedstrijd. En dat heeft geholpen,’’ lacht de golfster uit Utrecht.

De winnares van het Costa Daurada is competitief ingesteld. Ze houdt van winnen.: ,,Ik was dit keer goed in balans en speelde lekker. Met de zomerse omstandigheden sloeg ik mijn drive rond de honderdenzestig meter. Ik heb geen birdies gemaakt en ook niet heel veel parren. Ik ben een echte bogeyspeler. Lekker steeds twee puntjes. Maar ja, eigenlijk is golf toch vooral een mentaal spelletje. Het is meer een kwestie van hoe laat ik me niet afleiden. ‘Keep it together’ dat is golf.’’ vertelt Maureen.

Deelnemers vinden het Time4golf toernooi in Cambrils een feest om te spelen. Het toernooi wordt gespeeld op prachtige banen vlakbij het gezellige vissersdorpje Cambrils en bij hagelwitte zandstranden. De Lumine golfbanen van Greg Norman hebben een geweldige lay out. Uitdagend, spectaculair en geweldige strakke en snelle greens. Maar Bonmont spant de kroon met de zeventiende signature hole in de bergen met een ravijn. De Costa Daurada winnares was erg te spreken over golfbanen. ,,Zeker, heel uitdagend, vooral voor de dames. Ik wil namelijk ook weleens over een ravijn slaan in plaats van dat de damestee voorbij het water is geplaatst.

Lila Bougainville
De winnaars werden bekend op de laatste dag van het toernooi op golfbaan Costa Daurada. Een fantastische baan met een gezellig clubhuis dat volledig begroeid is met lila Bougainville. De vriend van Maureen, Karel, werd tweede. Met zijn handicap 6.7 speelde hij de eerste dag drie boven de baan. Hij eindigde in het toernooi op de tweede plaats achter zijn vriendin.

Toernooileider Bert van den Heuvel van Time4golf vindt het ontzettend leuk dat er een stel samen bovenaan is geëindigd: ,,Ik organiseer al dertig jaar toernooien maar ik heb nog nooit meegemaakt dat een stel won. Ik vind het van beiden een geweldige overwinning. Maureen en Karel zijn serieuze gezellige en sportieve golfers. Maar alle deelnemers die aan het toernooi hebben meegedaan zijn voor mij winnaars. Want uiteindelijk maak je met z’n allen een goed en gezellig toernooi.’’